Olej bawełniany

Olej bawełniany otrzymywany jest jako produkt uboczny z nasion bawełny. Jest bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witaminy E. W kosmetyce stosowany jest jako składnik kosmetyków do cery wrażliwej (działa osłaniająco i łagodząco na wrażliwą skórę) oraz kremów odżywczych (odżywia i przyspiesza proces regeneracji skóry) i innych kosmetyków do suchej skóry. Ze względu na właściwości zmiękczające stosuje się go również w kosmetykach do włosów.

Olej (olejek) bawełniany można spotkać w następujących kosmetykach:

  • YVES ROCHER Odżywiający krem do demakijażu
  • ZIAJA Herbika Plant Balsam do ciała odżywczo-kojący
  • DAX COSMETICS Perfecta Baby Krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała dla dzieci
  • ZIELONA APTEKA Balsam do ust Olej bawełniany i wosk pszczeli
  • DELIA Bio System Krem oliwka z oliwek na dzień
  • PAT&RUB Krem ochronny do twarzy dla niemowląt i dzieci
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.